Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Τα καλύτερα album του 2011

   Άλλη μια χρονιά γεμάτη γεγονότα και εξελίξεις ήρθε στο τέλος της. Μια χρονιά που, όσον αφορά τουλάχιστον τη μουσική, άφησε πίσω της γεγονότα που δύσκολα θα την κάνουν να ξεχαστεί.
   Ξεκινώντας από τα αρνητικά, όλοι ανακαλούμε την απώλεια του drummer των Manowar Scott Columbus και του rock μουσικού Gary Moore μεταξύ των άλλων. Σημειώθηκαν επίσης σημαντικές αποχωρήσεις μελών, όπως αυτή του τραγουδιστή Matt Barlow των Iced Earth, τον Κ.Κ. Downing των Judas Priest ή τον Roy Khan των Kamelot. Επ αορίστου διάλειμμα δήλωσαν οι Disturbed, ενώ πιο σημαντική επανένωση της χρονιάς ήταν προφανώς αυτή των θρυλικών Black Sabbath στην αυθεντική τους σύνθεση. 
   Αξιοσημείωτη ήταν η χρονιά που πέρασε και για τις πάρα πολλές και καλές νέες κυκλοφορίες της και την αρκετά μεγάλη ανταπόκριση του κοινό σε αυτές. Ξεχωρίσαμε λοιπόν και σας παρουσιάζουμε τα πιο αξιοσημείωτα album του 2011, καθώς επίσης κι ένα top5 με τις δικές μας προσωπικές επιλογές.
TOP 20 ALBUMS OF 2011
 (*all metal genres)

01.  Machine Head – Unto The Locust
02.  Amorphis – The Beginning Of Times
03.  Children Of Bodom – Relentless Reckless Forever
04.  Arch Enemy – Khaos Legions
05.  Within Temptation – The Unforgiving
06.  Cavalera Conspiracy – Blunt Force Trauma
07.  In Flames – Sounds Of A Playground Fading
08.  Asking AlexandriaReckless And Relentless
09.  Korn – Path Of Totality
10.  Septic Flesh – The Great Mass
11.  Dream Theater – A Dramatic Turn Of Events
12.  Rhapsody Of Fire – From Chaos To Eternity
13.  Nightwish - Imaginaerum
14.  Iced Earth - Dystopia
15.  Dead By April – Incomparable
16.  Opeth – Heritage
17.  Trivium – In Waves
18.  Mastodon – The Hunter
19.  August Burns Red - Leveler
20.  Novembers Doom - Aphotic

EDITOR'S TOP 5

-Anna-Nemesis-
1. Amorphis – The Beginning Of Times
Όχι μόνο γιατί είναι από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, αλλά γιατί είναι άλλος ένας δυνατός δίσκος με τον αυθεντικό ήχο των Φιλανδών, όπως τους ξέρουμε αρκετά χρόνια τώρα. Η φωνή του Joutsen που δε βαριέσαι ποτέ σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό τους gothic/folk στοιχείο.
   Αγαπημένο κομμάτι: Soothsayer
2. Asking Alexandria – Reckless And Relentless Από τον πρώτο δίσκο τους αυτά τα παιδιά έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν πολλά. Ένα χρόνο μετά βγάζουν τον δεύτερο και απλά σου το επιβεβαιώνουν. Ίσως έχω πολύ πιο αγαπημένες μπάντες από τους Asking Alexandria, αλλά τους βάζω στη λίστα μόνο γιατί μπήκαν τόσο δυναμικά στην metalcore βιομηχανία.
   Αγαπημένο κομμάτι: A Lesson Never Learned
3. Arch EnemyKhaos Legions Όταν πρόκειται για τον δίσκο μιας καταξιωμένης melodic death μπάντας όπως οι Arch Enemy, δε θες πολλά παραπάνω. Ήταν μάλλον η συνέχεια του «Doomsday Machine» και «Roots Of All Evil», αλλά με πολύ περισσότερη μελωδία και ίσως περισσότερο συναίσθημα.
   Αγαπημένο κομμάτι: Yesterday Is Dead And Gone
4. Confession – The Long Way Home Όταν άκουσα αυτό τον δίσκο σχεδόν ξέχασα ότι ήταν καλός και ο προηγούμενος. Τόσο κόλλημα. Μετά το ep του 2008 και τον πρώτο full-length δίσκο του 2009, αυτός ο δίσκος νομίζω τους ανέβασε επίπεδο. Πολύ καλή δουλειά, απίστευτα δυναμικός ήχος με πολλά breakdowns.
   Αγαπημένο κομμάτι: Nearly 30.
5. Korn – The Path Of Totality Κι όμως. Τον έχω κράξει αρκετά, αλλά είναι από τους αγαπημένους δίσκους του 2011. Σίγουρα αρκετά κομμάτια του μπορούσαν να είναι πιο δουλεμένα, αλλά έχει αν μη τι άλλο ενδιαφέρον ο πολλά-υποσχόμενος συνδυασμός metal dubstep ήχων.
   Αγαπημένο κομμάτι: Get Up

   -Kostas Sybreeder-
1. In Flames Sounds Of A Playground Fading Ένα διαφορετικό άλμπουμ από τους Σουηδούς melodic death metallers. Μόνο που είναι οι In Flames κερδίζουν μια θέση στις καλύτερες κυκλοφορίες του έτους. Προσωπική μου άποψη ότι είναι πιο μελωδικό απο το Sense Of Purpose, καθώς τα πλήκτρα κυριαρχούν. Δεν έχει σχέση με παλιότερα των In Flames (Colony, Retoure To Remain). Εμφανής η απουσία του Jesper στην κιθάρα.
   Αγαπημένο κομμάτιWhere The Dead Ships Dwell 
2. August Burns Red - Leveller Moυσικά πιο ώριμοι οι August με το Leveller αποκτούν μια ταυτότητα.  Είναι metalcore σε όλες του τις διαστάσεις. Ευχάριστο στο άκουσμα του. Οι August Burns Red ίσως κέρδισαν επάξια μια θέση στις αγαπημένες μου metalcore μπάντες. Θεωρείται η συνέχεια του "Constellation" αλλά πιο τεχνικό. Από τα καλύτερα φετινά στο είδος του. 
   Αγαπημένο κομμάτι: Empire
3. Chevelle - Hats Off To The Bull Ένα alternative άλμπουμ που έκανε την διαφορά. Επιτυχημένο εξίσου με το "Sci-fi Crimes", το  "Hats Off To The Bull" με δυναμικα riff του Loefler να δίνουν ενα θυμομενο τονο στο τραγουδι. Μεσα στα κομμάτια υπάρχουν μερικά ψυχεδελικά σημεία, τα οποία ταιριάζουν στο όλο σκηνικό.
   Αγαπημένο κομματι: Clones
4. Darkest Ηour - The Human Romance Ένα ωραίο άλμπουμ απο τους μελωδικούς Darkest Hour, αλλά η απουσία του κιθαρίστα Kris Norris εμπνέει εναν αέρα κατωτερότητας σε σχέση με τα προηγούμενα άλμπουμ, όπως το "Deliver Us". Ο “ξενέρωτος” τύπος με τα γυαλιά κάνει πολύ καλή δουλειά στα φωνητικά. Δυνατά και μελωδικά riffs αλλα και ρεφραίν κάνουν το The Human Romance να μου φαίνεται μια καλή επιλογή.
   Αγαπημένο κομμάτι: The World Engulfed In Flames
5. Children Of Bodom - Relentless Reckless Forever O Laiho υποσχέθηκε ότι θα είναι το καλύτερο άλμπουμ των cob όλων των εποχών. Δύσκολα θα το έβαζα στην ίδια μοίρα με το «Hate Crew Deathroll» ή με το «Are you dead yet?». Σίγουρα το προτιμώ από το “Bloodrunk”, το οποίο προσωπικά με έκανε να χάσω την καλή εικόνα που είχα για τους Φινλανδούς. Αυτός ο δίσκος όμως μου έδωσε ελπίδα ότι οι CoB το έχουν, απλά το έχασαν και τώρα το ξαναβρήκαν.
   Αγαπημένο κομμάτι: Was It Worth It?

  - Thodoris Fiorentinas-
1. Whitesnake - Forevermore Δεύτερο άλμπουμ για τους Άγγλους μετά το μεγάλο break. Χωρίς κανενός είδους κυνισμού, οι τύποι ξέρουν να μιλάνε για αγάπη ανά τις δεκαετίες και μένουν πάντα διαχρονικοί. Ο David Coverdale παραμένει ένας εξαιρετικός μουσικός και ελπίζουμε να συνεχίσει να εμπλουτίζει τη hard rock με τη μοναδική φωνή του.
   Αγαπημένο κομμάτι: Steal Your Heart Away
2. Cavalera Conspiracy - Blunt Force Drama Οι Cavalera Conspiracy επιστρέφουν δυναμικά στο αγαπημένο μου άλμπουμ για το 2011. Ένας αυθεντικός groove metal δίσκος με πολλά solos και την μπάντα να δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει μία θετική μετεξέλιξη των Sepultura, όσο κι αν αυτό ακούγεται αδόκιμο. Ο Μax Cavalera αποδεικνύει πως εν έτη 2011 συνεχίζει να διευρύνει το εύρος της μουσικής του.
   Αγαπημένο κομμάτι: Lynch Mob
3. Anthrax - Worship Music Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Οι Anthrax επέστρεψαν πιο δυναμικοί. Τα ακούσματά τους; Λίγο από Exodus, λίγο από Metallica επί εποχής και με λίγο πιο alternative ήχους στο ρεφρέν. Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω melodic thrash και τους επιδοκιμάζω, γιατί αναμφίβολα είναι πρωτοποριακοί.
   Αγαπημένο κομμάτι: The Devil You Know
4. Within Tempation - The Unforgiving Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Ολλανδοί, ενώ τα λόγια είναι περιττά για τη Sharon. Κόλλησα με το Frozen και What Have You Done, τώρα τη σκυτάλη παίρνει το δυναμικό καθ’ όλα εμπορικό The Unforgiving. Κέρδισαν τον τίτλο της πολυσχιδούς μπάντας, ξεπερνώντας τα όρια του gothic rock.
   Αγαπημένο κομμάτι: The Unforgiving
5. Trivium In Waves Ίσως ο καλύτερός τους δίσκος μετά το Ascendancy. Ο ήχος πιο blast σε σχέση με προηγούμενες δουλειές τους, ενώ το ομώνυμο τραγούδι είναι η «βιτρίνα» του άλμπουμ. Τα τραγούδια αποτυπώνουν μια ωριμότητα συγκριτικά με τα πρώτα άλμπουμ, ενώ το ταλέντο δεν αμφισβητείται.
   Αγαπημένο κομμάτι: In Waves







Δεν υπάρχουν σχόλια: